Wetenschap en Techniek op de basisschool

DSC_8654Science, Technology, Engineering, Mathematics

21st century skills, STEM het zijn termen die binnen het onderwijs steeds meer gehoord worden. We willen kinderen enthousiast maken voor technologie en wetenschap en ze uitdagen om probleemoplossend en creatief te denken. e² Young Engineers biedt hiervoor een geweldig leuk lesprogramma, vol Educatie en Entertainment.

Spelenderwijs je leerdoelen halen

e² Young Engineers biedt verschillende verrijkende cursusprogramma’s en workshops op het gebied van wetenschap, techniek en programmeren. Al onze talent ontwikkelende lesprogramma’s kunnen we in losse lessen, semesters of een schooljaar lang aanbieden.  Per programma hebben we meer dan 40 verschillende lessen met verschillende thema’s en onderwerpen.

Omdat we met gemotoriseerde LEGO® werken is er grote betrokkenheid van zowel de leerkracht als de onderzoekend lerende kinderen.

Kerndoelen

We behandelen verschillende kerndoelen die vallen onder de leerlijnen oriëntatie op jezelf en de wereld. Maar ook rekenen/ wiskunde, het uitbreiden van woordenschat, creatief oplossend denken en de sociale vaardigheden worden tijdens onze lessen geoefend en spelenderwijs getraind.

Graag denken we met u mee en kunnen we onze grote variatie aan Young Engineers lessen op uw leerlijn aanpassen.

De Bricks Challenge

Voor kinderen van 6-12 jaar

Dit lesprogramma legt wetenschap en techniek uit met behulp van gemotoriseerde LEGO®. We behandelen spelenderwijs versnellingen, vertragingen, katrollen, het hefboom effect, centrifugale krachten, de wetten van Newton, hoe een vliegtuig de lucht in gaat en nog veel meer.

Iedere les bestaat uit een korte uitleg over een natuurkundig of technisch principe waarna de kinderen zelfstandig aan het bouwen gaan met onze speciaal daarvoor ontwikkelde LEGO® kits. Daarna gaan de kinderen creatief en zelfontdekkend verder bouwen aan hun model waarbij ook alle ruimte is om te spelen. Als laatste sorteren de kinderen elk hun eigen doos en ruimen we met elkaar alles netjes op.

LEGO® Workshops

Heeft uw school iets te vieren? Zoekt u naar een leuke invulling voor een techniekweek? Wilt u zomaar een iets leuks en bijzonders doen met uw leerlingen? Onze LEGO® workshops zorgen gegarandeerd voor veel (leer) plezier en zijn voor de kinderen echt een feest. We kunnen workshops geven aan groepen van maximaal 32 kinderen waarbij de kinderen in tweetallen werken. De workshops duren normaal 75 minuten maar kunnen naar wens aangepast worden.

Aanbod op maat

We horen graag waar u behoefte aan heeft. Te denken valt aan;

  • Een eenmalige losse workshop ter ere van bijvoorbeeld een feest of themadag
  • Een serie workshops als invulling van een techniekweek
  • Een cursus als onderdeel van uw brede school activiteiten
  • Een naschoolse cursus waarop ouders hun kinderen kunnen inschrijven
  • Lessen voor plusklassen (of min klassen, u zult verstelt staan wat moeilijker lerende kinderen met LEGO kunnen)
  • Inloopworkshop op bijvoorbeeld een festival

Neem contact met ons op:

Contact formulier scholen / instellingen