Team

Eigenaar/Begeleider

Ik ben Aziza Karim en ik ben sinds 2019 de eigenaar van e² Young Engineers Utrecht.

Van origine ben ik een IT’er. Ik heb 16 jaar in verschillende functies, maar voornamelijk als Test Engineer in de IT-branche gewerkt.

Waarom e² Young Engineers?

Wetenschap & Techniek zijn belangrijk, nu en in de toekomst. Op school van mijn kinderen werd weinig tot geen STEM educatie aangeboden. Ik heb als vrijwillige ouder aantal programmeer workshops aan kinderen gegeven. Dat werd zowel door kinderen als ouders, docenten en mij zelf heel positief ervaren. Na een zoektocht ben ik het concept e Young Engineers tegengekomen en ik was er gelijk verliefd op 😊

e Young Engineers is een compleet educatie programma gebaseerd op STEM, waarin educatie en entertainment gecombineerd worden. Wij geloven dat leren leuk moet zijn!

Ik ben heel blij met mijn keuze, want elke dag opnieuw krijg ik positieve energie van blije kinderen!

Docent/Begeleider

Hoi, ik ben Marieke, en ik woon in Wijk bij Duurstede met mijn man en zoon van 11. Lang geleden, tijdens mijn studie rechten, besefte ik dat ik een beroep wilde waarin het werken met mensen op de voorgrond stond. Uiteindelijk ben ik oefentherapeut Mensendieck geworden, en heb ik jarenlang met heel veel plezier als zodanig gewerkt. Maar na de geboorte van onze zoon heb ik mijn praktijk helaas moeten verkopen omdat we verhuisden naar ‘Wijk’. Hier ben ik geen nieuwe praktijk gestart; wel ben ik typelessen aan kinderen gaan geven.

Een paar jaar geleden volgde mijn zoon Mico legolessen bij Aziza. Mico en alle andere kinderen waren steeds zó enthousiast, dat je als ouder gewoon helemaal blij werd als je aan het eind van de les mocht komen kijken naar de creaties. Toen bleek dat Aziza wel mensen kon gebruiken om ook les te geven was ik gelijk geïnteresseerd.

Door het geven van type- en legolessen ben ik erachter gekomen dat ik het werken met kinderen ontzettend leuk vind. Daarom heb ik vorig jaar besloten om mij om te laten scholen om… juf te worden!

Natuurlijk hoop ik zo lang als het kan door te gaan met de lego-lessen: bij het zien van zoveel blije gezichtjes word ik nog steeds héél gelukkig!

Docent/begeleider

Ik ben Marlies de Geus en ik werk sinds 2019 met veel plezier voor Young Engineers. Van origine ben ik cognitief psycholoog, maar ik heb daarnaast ook opleidingen gedaan in techniek, toerisme en vertalen. Ik heb voornamelijk in de luchtvaartveiligheid gewerkt op verschillende plekken in de wereld. Bij Young Engineers geef ik de Bricks Challenge cursussen en kampen, en de Wetenschap- en Technieklessen op school.

Docent/Begeleider 

Mensen noemen mij Dio, sommige mensen noemen mij Karel, maar zeggen kort daarna “oh, sorry, ik dacht dat je Karel was”. Ik heb Cognitieve Neurowetenschappen gestudeerd aan de UvA. Tijdens mijn studie heb ik geleerd hoe het brein werkt en zich ontwikkeld. Ik gebruik deze kennis bij mijn coaching om mensen te helpen zichzelf beter te begrijpen om zo beter om te kunnen gaan met hun omgeving. Bij lego activiteiten gebruik ik graag mijn wetenschappelijke achtergrond om kinderen vragen te stellen en nieuwsgierig te maken.

Assistent begeleider tijdens vakantiekampen 

Ik ben Bert, 18 jaar oud en eerste jaars PABO in Hogeschool Utrecht.

Assistent begeleider tijdens vakantiekampen

Ik ben Hadia, ik heb mijn VWO met een Natuur & Techniek profiel afgerond. Momenteel studeer ik Gezonheidswetenschappen op de Universiteit.