Geloof jij in de educatieve kracht van Lego® en houd je ervan om kinderen enthousiast te maken voor Wetenschap & Techniek?

Kom dan ons team versterken!

 

Wie zijn wij?

e² Young Engineers is een internationale organisatie die wetenschap- en techniekactiviteiten met Lego verzorgt voor kinderen. Wij werken volgens de principes van STEAM onderwijs (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics). Onze programma’s en workshops zijn geheel uniek. We maken gebruik van LEGO® kits en lesplannen die speciaal ontwikkeld zijn voor Young Engineers. Deze verrijkingsprogramma zijn zo leuk en spannend als ze educatief zijn, en bevatten de juiste mix van edutainment en educatie. Hiermee willen wij kinderen op de basisschool en middelbare school enthousiasmeren voor programmeren, technologie en wetenschap en ze uitdagen om probleemoplossend en creatief te denken.

Wat ga jij doen?

Als Lego Instructeur ben je primair verantwoordelijk voor het verzorgen van Wetenschap- en Technieklessen op scholen en als naschoolse activiteit, maar je geeft ook losse workshops op BSO’s en andere locaties, kinderfeestjes, vakantiekampen en bedrijfsevents.

Je bereidt zelf je lesplannen voor aan de hand van onze handleiding. Elke les is opgebouwd uit een korte uitleg van de theorie, het bouwen van een Lego-model volgens instructie, en het weer uit elkaar halen en opruimen van de Lego.

Tijdens de les help je kinderen met het bouwen en verbeteren van hun modellen, stimuleer je het oplossend nadenken, de creativiteit en het ruimtelijk inzicht van je leerlingen. Je zorgt hierbij altijd voor een veilig pedagogisch klimaat.

Het werkgebied van de Lego-instructeur is de gehele provincie Utrecht, bij uitzondering ook de omringende provincies.

Wie zoeken wij?

Affiniteit met kinderen en een enthousiaste, energieke persoonlijkheid zijn belangrijke eigenschappen voor een Lego instructeur. Natuurlijk houd je van Lego en kan je hier goed mee overweg. Je vindt het leuk om kinderen uit te dagen het beste uit zichzelf te halen. Je hebt de verantwoordelijkheid voor groepen van 10-20 kinderen, dus het is van groot belang dat je goed rustig kan blijven, overzicht kan houden en natuurlijk overwicht hebt. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en kan goed zelfstandig werken. Kennis en ervaring van techniek, wetenschap en

programmeren is een pre. Je bent minimaal 6 uur per week beschikbaar en beschikt over een rijbewijs en auto.

Wat bieden wij?

  • Een uitdagende en zelfstandige functie op maat. Wij kijken samen naar je interesses en beschikbaarheid en stellen een combinatie van onze activiteiten samen naar jouw wensen.
  •  Een 2-daagse training plus meeloopdagen om je helemaal klaar te stomen om zelf les te kunnen geven.
  • Goede verdiensten met flexibele werkuren die we samen met jou afstemmen.
  • De mogelijkheid om bij te dragen aan de ontwikkeling van de toekomstige generatie.
  • Een unieke kans voor jou om ervaring op te doen in het primair onderwijs.

 

Herken jij jezelf in het bovenstaande verhaal? Spreekt de vacature je aan? Dan zien wij je sollicitatie graag tegemoet. Stuur je motivatiebrief en CV op naar info@youngengineersutrecht.nl

Heb je nog vragen? Bel naar: 0624506311