Home / Zomerkamp 2018

Zomerkamp 2018

Net als de rest van de activiteiten van Young Engineers, brengen ook onze zomerkampen zowel plezier als kennis voor kinderen van 6 tot 11 jaar oud.

Het zomerprogramma 1

  • Voor wie? Kinderen van 7 tot en met 11 jaar (of kinderen van 6 die afgelopen jaar in groep 3 zaten.
  • Wanneer? Ma. 16 juli t/m do. 19 juli
  • Hoe laat? van 9.00 uur tot 16.30 uur, lunch en tussendoortjes inbegrepen
  • Waar? De Nieuwe Jutter in Hoograven
  • Kosten? €240,- per kind per kamp (losse dagen in overleg)

Het zomerprogramma 2

  • Voor wie? Kinderen van 7 tot en met 11 jaar (of kinderen van 6 die afgelopen jaar in groep 3 zaten.
  • Wanneer? Ma. 20 augustus t/m do. 23 augustus
  • Hoe laat? van 9.00 uur tot 16.00 uur, lunch en tussendoortjes inbegrepen
  • Waar? In prachtige speeltuin/kinderboerderij Gagelsteede in Utrecht: Gangesdreef 7, 3564 SN Utrecht
  • Kosten? €240,- per kind per kamp (losse dagen in overleg)

De 4 dagen zijn opgebouwd uit elke dag minimaal twee LEGO modellen bouwen. Een ’s ochtends en een ’s middags. Natuurlijk gaan we ook spelletjes doen, knutselen, korte filmpjes bekijken die de wetenschappelijke principes die we aansnijden verduidelijken en gaan we ook dagelijks buitenspelen om de intensief gebruikte hersenen van verse zuurstof te voorzien.

Wat je gaat bouwen

De jonge wetenschappers zetten bijvoorbeeld de volgende unieke modellen in elkaar: een weegschaal, ventilator, teken machine, mechanische arm, auto met handmatige versnelling, een werkende analoge klok, Da Vinci’s vleugels en meer….

Werken in teamverband

Daarnaast zijn er ook modellen die meerdere LEGO sets combineren om in teamverband mega projecten te bouwen zoals een hoge hijskraan, een echt werkende plotter en de zomerkamp primeur: het strandbeest van Theo Jansen.

Nieuwe zomer bouwmodellen

Het zomerkamp programma is speciaal afgestemd op zowel kinderen die nog niet eerder met ons les programma of workshops in aanraking zijn geweest als onze doorgewinterde Bricks Challenge bezoekers van het afgelopen maanden. We bouwen alleen nieuwe zomer modellen dus ook al heb je een heel jaar ons Bricks Challenge programma gevolgd dan zal je geen modellen gaan herhalen.

 

Schrijf je snel in!

LEGO zomerkamp augustus 2018

LEGO zomerkamp

Begin je vakantie goed en nuttig door je uit te leven op onze super leuke LEGO modellen. Kom spelen en bouwen met gemotoriseerde technische LEGO®. Na een week ben jij een echte Technisch LEGOprof! Meer info over onze zomerkampen via onderstaande banner Schrijf je nu in:

Lees meer

LEGO zomerkamp juli 2018

LEGO zomerkamp

Begin je vakantie goed en nuttig door je uit te leven op onze super leuke LEGOmodellen. Kom spelen en bouwen met gemotoriseerde technische LEGO®. Na een week ben jij een echte Technisch LEGOprof! Meer info over onze zomerkampen via onderstaande banner Schrijf je nu in:

Lees meer