Kerstvakantie 2022

We gaan aan de slag met het thema Winter en Feest; dus sneeuwschuivers komen voorbij, de Arreslee en nog veel meer modellen. Natuurlijk gaan we ook spelletjes doen, knutselen, korte filmpjes bekijken die de wetenschappelijke principes die we aansnijden verduidelijken en gaan we ook dagelijks buitenspelen om de intensief gebruikte hersenen van verse zuurstof te voorzien.

Heel veel bouwplezier

  • 10 dagen van 09.30 – 15.30 uur (inloop vanaf 09.15 uur)
  • 6 tot en met 12 jaar (kinderen worden per leeftijdscategorie in groepjes verdeeld)
  • Kosten €55,- per dag voor Bricks Challenge programma, €65,- per dag voor Robo Bricks programmeren
  • Locaties zijn: Utrecht centrum, Zuilen, Leidsche Rijn en Amersfoort

Het programma

Elke dag starten we om 09.30 uur. We gaan eerst zich voorstellen en uitleg geven over ons programma en Lego bouwkits van e2 Young Engineers. Vervolgens leggen we het technische en natuurkundige principe van de modellen die we gaan bouwen, uit. Dan is het tijd dat kinderen zelfstandig gaan bouwen. Mocht er kinderen zijn die heel graag samen willen bouwen, dat mag ook. Er is veel tijd om te experimenteren, leren en te spelen. We gaan iedere dag minimaal 2 modellen bouwen. Voor kinderen die al vaker deel hebben genomen aan ons activiteiten, geen zorgen, we hebben genoeg nieuwe modellen die je kan bouwen 😉

Programmeren

Bij Robo Bricks workshops gaan we het hebben over het verschil tussen robot en een mens, hoe je aan een robot een opdracht kan geven (schrijven van een pseudocode) en leren werken met sensoren.  Tijdens deze workshops gaan kinderen in tweetal bouwen en programmeren.

Spelenderwijs leren

Onze vakantieactiviteiten is een combinatie van entertainment en onderwijs. Tijdens onze lego bouwdagen laten we kinderen kennis maken Wetenschap & Techniek op een unieke en fun manier. Iedere dag gaan we uitdagende en gemotoriseerde Lego-modellen bouwen en ontdekken.

Begeleiding

Tijdens de lego bouwdagen worden de kinderen door getrainde en ervaren medewerkers van e2 Young Engineers, met oog voor ieder kind begeleidt. De kinderen worden geholpen daar waar nodig en gestimuleerd in hun creatieve proces om al bouwend en spelend tot nieuwe inzichten te komen. Onze trainers vinden het fantastisch om met kinderen te werken. Ze zijn vriendelijk, nieuwsgierig en ze zijn in het bezit van geldige VOG.